Evropski dan jezikov

Na OŠ Maksa Durjave smo tudi letos obeležili dan jezikov, a tokrat malo drugače. V četrtek, 26. 9. 2019, smo gostili Arielo Herček, eno izmed najuspešnejših učenk v zgodovini naše  šole. Ariela je svoje zadovoljstvo in poslanstvo našla v študiju jezikov, nam pa je v okviru treh predstavitev približala nizozemščino.
Učenci od petega do devetega razreda so se predstavitve udeležili v šolski telovadnici, kjer so spoznali naravne čare in kulturne znamenitosti Nizozemske in Belgije, torej držav, v katerih je nizozemščina uradni jezik. V nadaljevanju so se pod mentorstvom Ariele Herček učili nizozemski jezik, ki ga lahko dojemamo kot “mešanico” dveh jezikov, ki se jih učimo na šoli – nemščine in angleščine. Ob koncu pa so se učenci po skupinah pomerili v kvizu, kjer so lahko izkazali pridobljeno znanje.
Po prvi predstavitvi so novinarji šolskega radia z našo gostjo opravili pogovor, ki bo predvajan ob naslednji šolski radijski oddaji.
V nadaljevanju so nizozemščino v svojih učilnicah spoznavali učenci tretjih in četrtih razredov, ki so se poleg že navedenega srečali tudi z zgodbicami in anekdotami povezanimi z Nizozemsko.
Ob koncu pouka pa so tudi najmlajši uživali v zanimivostih Nizozemske in njim popolnoma neznanega jezika, uro pa so zaključili z risanjem risbic.
Pester dan jezikov je kar prehitro minil, nam pa je Ariela zaupala še navodila za zanimive nizozemske igrice, s katerimi si bomo lahko popestrili tudi kakšno razredno uro v prihodnosti.
Zapisal: Jure Petić 
(Visited 82 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost