Naša šola, Osnovna šola Maksa Durjave, praznuje 60 let. Svečano so jo odprli 1961 leta. Na njenem mestu je pred 130 leti stala Magdalenska deška osnovna šola, ki je bila leta 1945 bombardirana.

Skozi vsa ta leta se je šoli veliko dogajalo. Živela je za radovedne, radožive učence, ki so zapolnili njene prostore, za otroški živžav v šolskem parku in dvorišču šole. Za ustvarjalne učitelje, ki so z odličnim delom ponesli njeno ime po vsej Sloveniji. Za starše, ki so vsa leta njeni podporniki in učiteljem odlični sogovorniki. Za okolje, s katerim se je uspešno povezovala. Ponosna je na številne uspehe, dosežke učencev in učiteljev, ki se jih je v šestih desetletjih nabralo toliko, da jih je težko prešteti.

Veliko učencev, učiteljev, strokovnih in drugih delavcev šole je v vseh teh letih gradilo zgodovino naše šole. Številni se še danes radi vračajo in obujajo spomine na osnovnošolska leta ali svoje službovanje.

60-letnica je častitljiv jubilej, obeležili smo ga z virtualno prireditvijo za učence in s posebno izdajo Ginka, saj je nastalo veliko literarnih in likovnih prispevkov v čast naši šoli.

Vabimo Vas, da si ogledate virtualni sprehod skozi zgodovino šole, glasilo Ginko, glasbeno voščilo ter voščila in izdelke naših učencev.

Ravnateljica:

Jolanda Friš Lozej, prof.

(Visited 177 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost