Dan Maribora 2021

Na Osnovni šoli Maksa Durjave bomo dan Maribora obeležili s kulturnim dnem, na katerem bomo učencem ponudili delavnice z zgodovinsko, likovno, športno, tehnično in literarno vsebino. Povabili bomo zunanje goste, ki so povezani z Mariborom (in našo šolo).

_____________________________________________________________________

Naše mesto ima dolgo tradicijo – od prve omembe Maribora je minilo 857 let. Praznik MO Maribor vsako leto meseca oktobra simbolično praznujemo s slovesnostjo. Tudi letos ga bomo, vendar tokrat prvič z dodano vsebino. 20. oktobra, na Dan Maribora, se bomo povezali vsi meščani. Otroci, mladostniki in odrasli. Dogajanje bo potekalo ves dan – v dveh sklopih.

Prvi sklop: Odpiramo vrata mesta

Potekale bodo različne dejavnosti v MČ in KS, vrtcih, osnovnih šolah, naših zavodih in različnih organizacijah v mestu. Vse z namenom, da obeležimo Dan Maribora 2021!

Drugi sklop: Nočni razgledi nad mestom

V večernem mraku se bomo zbrali na izhodiščnih točkah in se z lučmi povzpeli na pet mestnih »vrhov«: Piramido, Trikotno jaso, Lovski dom Malečnik, Urban in Meranovo. Na izhodiščnih točkah bomo poskrbeli za brezplačne naglavne svetilke in vodo, na vrhu pa za druženje in koncerte.

Povezala nas bo svetloba, ki bo zažarela tudi na vrhovih, ki jih bomo skupaj osvojili.

Naj Dan Maribora postane tradicija – dogodek, ki se ga bomo vsako leto z veseljem udeležili.

#danMaribora2021

VIR: www.maribor.si

Program MOM

(Visited 39 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost