Prvi šolski dan

Prvi šolski dan je za vse nekaj posebnega, diši po jesenskih listih, novih zvezkih in pričakovanju. Vse lahko znova pričnemo.

Nekateri bolj, drugi malo manj veselo smo pričakali prvi šolski dan. Niti dež nam ni pokvaril tega dneva. V četrtek, 1. 9. 2022, so se učenci od 2. do 9. razreda zbrali ob 8.30 in nato z razredniki odšli v matične učilnice. Ob 9.30  pa je naš šolski prag pogumno prestopilo kar 24 prvošolcev.

Letošnji prvi september je bil za naše prvošolke in prvošolce kljub kislemu vremenu poseben dan.  Po nagovoru ravnatelja so namesto sonca ‘zasijale’ rumene rutice, ki so jih naši novi učenci dobili od svojih zaščitnic in zaščitnikov, učenk in učencev 9. razreda, ki so obljubili, da  jim bodo pomagali, da se bodo v šoli dobro počutili. Sledila je čarovniških trikov polna učna ura, pri kateri ni manjkalo smeha in pri kateri smo ugotovili, da so naši prvošolci in prvošolke pri čaranju odlični pomočniki in pomočnice. Po predstavi smo otrokom postregli torto in sok in tako poskrbeli, da se zaradi slabega vremena nihče ni  kislo držal. Po sladkem obedu smo se v veselem pričakovanju prihodnjih šolskih dni nasmejani poslovili.

Prvi šolski dan je za nami. Novo šolsko leto pa naj bo uspešno, zadovoljno in igrivo!

(Visited 53 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost