TEDEN PISANJA Z ROKO 2024

Tudi v letošnjem šolskem letu se bo naša šola priključila vseslovenski akciji Teden pisanja z roko 2024, ki bo potekala od 22. do 26. januarja 2024. Akcijo organizira Društvo Radi pišemo z roko, skupaj z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport, Zavodom RS za šolstvo in nekaterimi drugimi podjetji, že devetič zapored.

Moto 9. Tedna pisanja z roko je  »Zapis časa o nas«, ko bomo na različne načine ustvarjali spomine in spoznavali sebe in svoje bližnje.

Prvih nekaj let življenja se ne spomnimo dobro in vsi prvi spomini iz otroštva vključujejo delec domišljijskega. A zelo dobro se spomnimo, kaj smo počeli danes in s kom smo se srečali in o čem smo govorili.  Kako bi srečevanja, prijateljstva, zanimanja, načrte za prihodnost … lahko shranili za vse večne čase?  

Naloga naših učencev v tem tednu bo, da odgovorijo na vprašanja o sebi:

Kdo sem? Všeč sem si, ker … Kaj me veseli? S kom se rad družim, kaj imamo skupnega? Kdo je moj najboljši prijatelj? Zakaj? Kaj najraje počnem v prostem času, katera zvrst športa mi je všeč? Kakšno glasbo poslušam, katero knjigo sem nazadnje prebral? Na kaj sem ponosen? Za kaj sem hvaležen? Kateri predmet mi je v šoli najljubši? O čem sanjarim, kaj me navdihuje? Kaj najraje jem, kaj najboljše skuham? Katero barvo imam najraje? Po čem si boš zapomnil leto 2023? Kako si praznoval zadnji rojstni dan? Koliko stane vstopnica za kino in koliko kepica sladoleda? Kam si želim potovati? Kdo so moji sošolci in sošolke? Kako si predstavljam prihodnost? Kaj je moj sanjski poklic? 

Letošnji ambasadorji Tedna pisanja z roko so:

Nik Škrlec, igralec in ustvarjalec,

Iza Sia Login, podjetnica, svetovalka, mama mačka Toma in

dr. Blaž Koritnik, nevrolog, tajnik društva Sinapsa.

(Visited 18 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost