PROJEKT MARIBOR 1. DAN

 Učenci prve triade so po pošti prejeli pismo škrata Mariborka in mu pomagali pri načrtovanju ogleda mesta Maribor. Prebrali so pravljico o Mariboru, spoznali značilnosti mesta s pomočjo spleta, naredili turistični vodič in se naučili pesmico o škratu.

Učenci 4. in 5. razreda so se najprej seznanili z zgodovino mesta Maribor. Prebrali Legendo o čevljarčku, ki je leta 1532 rešil Maribor pred Turki, nato pa je nekaj učencev predstavilo športne objekte v Mariboru. Pouk so popestrili z ogledom kulturnih ustanov in spomenikov pomembnih osebnosti.  Za večino učencev je bil najljubši dogodek obisk stadiona Ljudski vrt.

Lep jesenski dan je zvabil v mesto tudi šestošolce in sedmošolce. Najprej so v Pionirski knjižnici prisluhnili pripovedkam o Mariboru,  nato pa se podali na ogled kulturnih in zgodovinskih znamenitosti. Sprehodili so se po ulicah, odkrili marsikaj novega in  ob tem reševali naloge. Skušali so ujeti utrip mesta in ugotovili, da je Maribor živahno in turistično mesto.

Učenci 8. in  9. razreda so se odpravili k reki Dravi, kjer so raziskovali in izvajali različne meritve. Naredili bodo maketo Starega mostu, s kemijsko analizo pa so ugotovili, da reka Drava ni preveč onesnažena. Delo tega dne je potekalo eksperimentalno na terenu. Obiskali so tudi Plinarno Maribor, kjer so jim povedali, da meščanom Maribora v zimskih mesecih ne bo mrzlo.

(Visited 36 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost