Športni dan na lep jesenski dan!

V četrtek, 14. 9. 2017, so imeli vsi učenci naše šole športni dan. Z avtobusom smo se odpravili do vznožja Pohorja (328 m). Najprej so najmlajši učenci prisluhnili Pohorskim pravljicam*, nato pa so se odpravili na pot do Trikotne jase (574 m). Učenci, ki so še imeli energije na pretek, pa so se podali do koče Luka. Starejši učenci so bili razdeljeni v dve skupini. Prva skupina se je odpravila na pohod po težji poti – Jonatanka. Učenci so dosegli odličen rezultat. Najhitrejši so bili na Pohorju v 1 uri in 6 minutah, ostali pa v 1 uri in 27 minutah. Čestitke vsem! Druga skupina se je odpravila po Čopki do Trikotne jase. Nato so se povzpeli mimo koče Luka do vrha mariborskega Pohorja – Bellevue (1040 m). Tudi njihov čas je bil odličen. Potrebovali so 1 uro in 40 minut. Po počitku so učenci še rešili učni list o gozdu.

 

*Pohorske pravljice

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
 
 

Pohorske pravljice so delo avtorja Jožeta Tomažiča. Izšle so leta 1942. Pohorske pravljice so razdeljene v šest sklopov, ki se razlikujejo po vsebini:

  • Pravljične povesti,
  • Pastirske pravljice in htinjske bajke,
  • Razbojniške povesti,
  • Žagarjeve smešnice,
  • Drvarske in lovske pravljice in
  • Stara stekljarska pravljica.

Skupno je v zbirki 33 pravljic, v katerih nastopajo povprečni ljudje kot so pastirjikmetjerazbojnikiberačilovcidekle in hlapci. Značilno je, da se ti ljudje zapletajo z nadnaravnimi bitjihudičemjezernikomčarovnikomsmrtjovilamizelencemvodovnikomzmaji in govorečimi živalmi. V zgodbah opazimo tudi nekaj krščanskih motivov, v katerih se pojavljajo JezusBogSv. Peterpekel in nebesa.

(Visited 64 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost