Prihajajoči ZBIRALNI AKCIJI na šoli

Spoštovani starši,

obveščamo vas o dveh zbiralnih akcijah. V novembru zbiramo hrano za živali. V mesecu decembru pa bomo zbirali star papir in vas prosimo, da ga shranjujete in skupaj napolnimo zabojnik. Prispevek zbran z zbiranjem starega papirja gre v šolski sklad. V decembru pošljemo nadaljnja navodila o zbiralni akciji papirja.

V nadaljevanju vas vabimo k branju zapisa o svetovnem dnevu živali – 4. oktober.

SVETOVNI DAN ŽIVALI

Svetovni dan živali, je namenjen ozaveščanju o živalih za dvig statusa in dobrobiti živali s ciljem, da bi svet, v katerem živimo, postal prijaznejši in varnejši za vse živali.

Ozaveščanje javnosti je usmerjeno na vso družbo in ne izključno na lastnike živali. Zaščita živali je ena izmed vrednot slovenske družbe, zapisana v Ustavi RS in je dolžnost vsakogar. Z večjo ozaveščenostjo in izobraževanjem lahko ustvarimo svet, kjer v celoti upoštevamo njihovo dobro počutje in so živali prepoznane kot čuteča bitja.

Kljub vse večji osveščenosti, da so skrbniki živali tisti, ki so za žival odgovorni in dolžni zagotoviti bivališče, hrano, vodo, oskrbo in preprečiti nezaželena legla, se žal še vedno vsakodnevno srečujemo s primeri zapuščenih in trpinčenih živali. To problematiko rešujejo predvsem zavetišča za živali in prostovoljna društva, pripomore pa lahko vsak posameznik.

Z namenom pomoči živalim bomo tudi na naši šoli zbirali hrano za živali, za prostoživeče mačke in tudi za pse. Hrano bomo podarili Društvu za zaščito živali Maribor.

Hrano za mačke ali pse učenci oddajo v avli šole v za to pripravljeno škatlo do konca novembra 2023.

Za vso hrano, ki jo bodo učenci prinesli v šolo, se vam najlepše zahvaljujemo.

Prijazno vas pozdravljamo.

(Visited 38 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost